• Eén restafvalzak in 2014
    Het gezin van Evelien uit Vlaanderen laat zien dat bewust kiezen een grote invloed kan hebben op de hoeveelheid restafval!

Tijdlijn


Ervaring deelnemers
Bekijk ook eens de tips


Van afval tot grondstof in Pakhuis De Zwijger

Op maandg 8 mei duikt Pakhuis De Zwijger in het afval. Hoe ziet een stad zonder afval eruit? Wat als afval niet langer wordt weggegooid of verbrand, maar juist op grote schaal als grondstof voor nieuwe producten en materialen dient? Amsterdam wil in 2020 65% van het huishoudelijk afval recyclen en hergebruiken (nu is dat ongeveer 27%) en heeft op de lange termijn zelfs het ambitieuze doel om een complete ‘zero-waste’ stad te worden. Hoe bereiken we einddoel? Wat is hiervoor nodig? In het tweeluik ‘Amsterdam maakt er wat van’ kijken we hoe de waardevolle grondstoffen, die nu nog massaal in onze vuilniszakken verdwijnen, op een hoogwaardige manier hergebruikt kunnen worden. In deze eerste aflevering kijken we naar huishoudelijk afval.

Het hele programma en mogelijkheid tot aanmelden vind je hier. Kun je er niet live bij zijn, maar wil je wel geïnspireerd worden? Hier kun je de bijeenkomst volgen via de livestream.